Azərbaycan mətbəxi
əcnəbilər tərəfindən
rəğbətlə qarşılanmışdır
İyunun 13-də
Bakı Turizm Mərkəzində Ukraynada Azərbaycan kulinariya
mədəniyyət (AKM) festivalına və Ukrayna dilində
işıq üzü görən "Kulina" jurnalının
"Azərbaycan kulinariya mədəniyyəti" adlı
xüsusi buraxılışına həsr olunmuş mətbuat
konfransı keçirilmişdir. Mədəniyyət və
Turizm Nazirliyinin Milli Kulinariya Mərkəzinin baş direktoru
Tahir Əmiraslanov bildirmişdir ki, son vaxtlar Azərbaycan
mətbəxinin dünyada tanınması və sevilməsi
istiqamətində böyük işlər görülmüşdür.
Azərbaycanın Ukraynadakı səfirliyinin təşəbbüsü
ilə mayın 28-dən iyunun 7-dək Kiyevdə yüksək
səviyyədə "AKM" festivalının
keçirildiyini diqqətə çatdıran T.Əmiraslanov
"Kulina" jurnalının xüsusi buraxılışının
çap edilməsinin əhəmiyyətindən
danışmışdır.
Festival
çərçivəsində Ukrayna dilinə
tərcümə edilmiş bu jurnalın Dnepropetrovsk, Xarkov,
Donetsk və Kiyevdə paylanıldığını
söyləyən natiq xüsusi buraxılışda
Azərbaycan mətbəxi, onun tarixi, xörəklərin
bişirilmə qaydaları, qədim mətbəx
mədəniyyətimizi əks etdirən 51 miniatür və
onlarca rəsmin əks edildiyini diqqətə
çatdırmışdır.
Jurnalda "Azərbaycan
mətbəxinə erməni ekspansiyası"
sərlövhəli məqalənin dərc edildiyini vurğulayan
Tahir Əmiraslanov söyləmişdir ki, əvvəllər
nəşrin xüsusi buraxılışları yapon dilində
və iki dəfə rus dilində çap edilmişdir.
Tədbirdə
çıxiş edənlər bildirmişlər ki,
"AKM" festivalının açılışında
Ukraynada fəaliyyət göstərən 50-dən çox
səfirliyin nümayəndələri, 35 səfir, diasporumuzun
üzrləri ilə yanaşı, ictimai xadimlər,
alimlər və Ukrayna Kulinariya Assosiasiyasının (UKA)
üzvləri, onun vilayət bölmələri yaxından
iştirak etmişlər.
Festivalın
təşkilatçıları və milli
kulinarlarımız UKA tərəfindən diplom və
fəxri fərmanlarla mükafatlandırılmışdır.
Respublika.- 2007.- 14 iyun.- S. 8.