Azərbaycan dolması beynəlxalq kulinariya festivalında

 

 

Hər il Poltava İqtisadiyyat Ticarət Universitetinin (PİTU) bazasında Texnoloq Gününə həsr edilən "Peşə ustalığı bayramı" adlı beynəlxalq kulinariya festivalı keçirilir.

 

Tədbirdə ənənəvi olaraq Ukrayna, Azərbaycan, Gürcüstan, Polşa Türkmənistanın ictimai iaşə müəssisələrinin nümayəndələri restoran sahibləri milli kulinariya nümunələrini təqdim edir, ustad dərsləri keçirlər.

 

Azərbaycan nümayəndələri bu il festivalda yarpaq dolmasını təqdim ediblər. PİTU-da fəaliyyət göstərən Azərbaycan Tədris-Mədəniyyət Mərkəzinin direktoru, dosent Yaşar Alxasov dolmanın Azərbaycan xalqının mühüm qeyri-maddi mədəniyyət faktı kimi milli-etnik mənşəyindən danışıb.

 

Azərbaycan mətbəxinə dair guşədə süfrə açılaraq, üzərinə dolma qatıq, samovar çaynik, armudu stəkanlar, paxlava, müxtəlif mürəbbələr, ölkəmizin təbiətinin bəhrələrindən olan nar, xurma limon düzülüb.

 

Kulinariya bayramının iştirakçıları qonaqları dolmanın hazırlanması texnologiyası, yəni üzüm yarpağına ətirli göyərtilərin ədviyyatlarin əlavə edildiyi quzu əti qiyməsinin bükülməsi ilə tanış olublar.

 

Festivalın sonunda Azərbaycanın misilsiz milli yeməyi olan dolma dequstasiya edilib.

 

S.ABDULLAYEVA

 

525-ci qəzet.- 2015.- 16 dekabr.- S.7.