"Azərbaycan mətbəxi haqqında
rəvayətlər"in təqdimatı oldu
İyunun 7-də Azərbaycan Milli Kulinariya Assosiasiyasının
və Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzinin təşkilatçılığı
ilə "Azərbaycan
mətbəxi haqqında
rəvayətlər" ("Skazannya pro azerbaydjansku kuxnyu") kitabının
təqdimat mərasimi
keçirilib.
AZƏRTAC xəbər verir ki, tədbirdə
çıxış edən
Milli Kulinariya Assosiasiyasının prezidenti
Tahir Əmiraslanov kitabın Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin
100 illik yubileyi münasibətilə işıq
üzü gördüyünü
bildirib. Diqqətə çatdırıb ki, Xarkov vilayətindəki
"Dostluq" Azərbaycan-Ukrayna
Cəmiyyəti tərəfindən
"ASPİ AQRO" MMC-nin ("Savalan" şərablarının
istehsalçısı) sponsorluğu
ilə Ukrayna dilində nəşr olunmuş bu kitabın ilk təqdimatı
Xarkovda keçirilib.
Nəşrdə Azərbaycan mətbəxinin
kabab, dolma, küftə, xaş, plov, xəngəl, paxlava və digər nümunələri,
habelə samovar və
armudu stəkan haqqında rəvayətlər
yer alıb.
Kitaba Xarkov Texniki İqtisad Kollecinin direktoru, Ukrayna Kulinariya Assosiasiyasının
vitse-prezidenti Lyudmila Radçenko,
professor, Xarkov İctimai
İaşə və
Ticarət Universitetinin
rektoru Aleksandr Çerevko, Xarkov vilayətindəki "Dostluq"
Azərbaycan-Ukrayna Cəmiyyətinin
sədri, texnika elmləri doktoru, Azərbaycanın Əməkdar
elm xadimi professor Murad Ömərov "Ön söz" yazıblar.
Murad Ömərov
bildirib ki, kitabın nəşrində
məqsəd Azərbaycan
xalqının çoxəsrlik
mədəni ənənələrinin
qorunması, milli mətbəx haqqında geniş məlumatın ukraynalılara çatdırılmasıdır.
Milli Məclisin
deputatı Qənirə
Paşayeva kitabın iki xalq arasında
dostluq əlaqələrinin
inkişafına töhfə
verəcəyini söyləyib.
Tədbirdə Milli Kulinariya Assosiasiyasının bir sıra üzvlərinə
VI dərəcə və
"usta" dərəcələri
təqdim olunub.
525-ci qəzet 2018.- 8 iyun.- S.7.