Azərbaycan Milli Kulinariya
komandasının
növbəti uğuru
Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzi
oktyabrın 24-də paytaxtdakı "Xanədan"
restoranında mətbuat konfransı keçirib.
Konfransda məqsəd bu il 16-19 oktyabr tarixlərində
Serbiyanın Belqrad şəhərində
keçirilmiş "Balkan
kuboku çempionatı" adlı
müsabiqədə iştirak edən Azərbaycan
Milli Kulinariya
komandasının əldə etdiyi
uğurları ictimaiyyətə açıqlamaq idi. KİV nümayəndələrinə məlumat
verilib ki, çempionatda 14 ölkə iştirak
edib. Azərbaycan komandası 7 nəfərdən
ibarət olub. 1 nəfər isə ölkəmizi
münsiflər heyətində təmsil edib.
Komandamız 2 ayrı komanda
yarışında (azyaşlı və böyüklər),
13 fərdi yarışlarda mübarizə aparıb.
Yarışlarda
müsbət nəticələr əldə edən
iştirakçılardan Maksim Qalovin 1 gümüş, 3
bürünc medal, Gülnar Ələsgərova 1 gümüş
medal, Aygül Əsgərova
1 gümüş, 1 bürünc
medal, Aysel Hüseynova (şirniyyatçı) bürünc medal, 3 diplom (4-cü yer) və İlyas
Axundzadə 2 bürünc medal
qazanıblar. Gənclərin komanda
yarışında İlyas, Aygül və Maksim
3-cü yeri, peşəkarların komanda yarışında isə Gülnar, Aysel və Maksim 4-cü yeri tutublar.
Beləliklə, milli kulinariya komandası
13 fərdi sinifdə 3 gümüş, 7 bürünc medal və 3 diplom alıb. Komanda
yarışlarında isə 1 bürünc
medal və bir də
4-cü yer qazanılıb.
Konfransda xatırladılıb ki,
çempionatda iştirakçılardan bəziləri
ayrı-ayrı dövrlərdə texniki
peşə təhsili müəssisələrini bitirmiş və bu gün məzun kimi təhsil
aldıqları məktəblərin ünvanına
şöhrət gətirirlər.
Mətbuat
konfransında vurğulanıb ki, bu gün Kulinariya
Mərkəzi nəinki ölkəmizdə, eləcə də
onun hüdudlarından kənarda da yüksək reytinqə malikdir.
Artıq mətbəximiz 200-ə yaxın ölkədə
tanınır və bu proses
bu gün də uğurla davam etdirilir. Bu da
dövlətimizin gənclərə göstərdiyi diqqət
və qayğının nəticəsidir.
Vüqar SƏLİMOV,
Rəna RÜSTƏMOVA,
"Sənətkar" jurnalının əməkdaşları
Azərbaycan
müəllimi.- 2014.- 31 oktyabr.- S.11.