Gəncədə IV Şərab
Festivalının təntənəli
açılışı olub [
Dekabrın 19-da Gəncədə IV Beynəlxalq
Şərab Festivalının
təntənəli açılışı
olub.
AZƏRTAC xəbər
verir ki, festivalda Gəncə, Naftalan şəhərlərinin,
Şəmkir, Tovuz, İsmayıllı rayonlarının
icra hakimiyyətlərinin
başçıları, Fransanın
Bordo, Şampan, Alzas, Şable, Bolqarıstanın Varna, Gürcüstanın
Kutaisi şəhərlərinin merləri, xarici ölkələrin nümayəndələri,
Azərbaycan ilə Fransa regionları və şəhərlərarası
əməkdaşlığa dair birinci “dəyirmi
masa”nın üzvləri
iştirak ediblər. Həmçinin festivala Avropanın
şərab istehsalı
sahəsində ənənəyə
malik ölkələrinin
təmsilçiləri, eləcə
də dövlət və hökumət nümayəndələri, Milli
Məclisin deputatları,
yerli və xarici qonaqlar da qatılıblar.
Festivalın keçirilməsində məqsəd
şərab istehlakı
mədəniyyətini formalaşdırmaq,
yerli çaxır bazarı iştirakçılarını
birləşdirmək, çaxır
məhsullarını nümayiş
etdirmək, yerli məhsulların xarici bazarlara çıxarılmasına
dəstək verməkdən
ibarət olub.
Əvvəlcə festival iştirakçıları
Gəncə şəhər
Park Bulvar Kompleksində
təşkil olunan pavilyonlara baxıb, müxtəlif idarə, təşkilat və müəssisələrin, eləcə
də el sənətkarlarının
hazırladığı sərgi
ilə tanış
olublar.
Sərgidə Azərbaycan,
Fransa, Bolqarıstan, Ukrayna və Moldovanın şərab istehsalı sahəsində
tanınmış istehsalçıları
öz məhsullarını
nümayiş etdiriblər.
Qonaqlara Azərbaycan milli mətbəxinin müxtəlif
təamları, növbənöv
plovlar, qəlyanaltılar,
şirniyyatlar və şərbətlər təqdim
olunub.
Festivalın əvvəlində rəsmi
şəxslərin çıxışları
dinlənilib.
Sonra II Salxım dequstasiya müsabiqəsinin qalibləri
mükafatlandırılıb. Bildirilib ki,
müsabiqə IV Beynəlxalq
Şərab Festivalı
çərçivəsində Aqrar Universitetin qida məhsulları mühəndisliyi və ekspertiza kafedrasında təşkil olunub.
Dequstasiyada beynəlxalq
və yerli münsiflər tərəfindən
Gəncə, Qəbələ,
Şəki, Tovuz, Şəmkir, Ağsu, Göygöl və Abşerondakı müəssisələrin
istehsalı olan 30 növ şərabın keyfiyyəti 16 münsif tərəfindən 100 ballıq
sistem əsasında qiymətləndirilib. Qalib gələn
istehsalçılar ayrı-ayrı
nominasiyalar üzrə
medallara layiq görülüblər. Festivalın Qran-prisi
“Rübai” şərabına
görə Ağsu şəhərində fəaliyyət
göstərən “Az-Granata”
MMC-yə təqdim olunub.
Dekabrın 20-də başa çatacaq festivalda, həmçinin kulinariya şousu, Gəncənin təndir çörəyi və yerli pendirlərin dequstasiyası da keçirilib.
Azərbaycan.-
2016.- 20 dekabr.- S.7.