Turizm İnstitutunda qida təhlükəsizliyi
ilə bağlı layihə müzakirə edilib
İyunun 22-də ABŞ-ın
ölkəmizdəki səfirliyinin aqrar məsələlər
üzrə konsulu Kley Hamilton Azərbaycan Turizm İnstitutunda
olub.
İnstitutun mətbuat xidmətindən
qəzetimizə daxil olan məlumatda bildirilir ki, ATİ-nin
rektoru, tarix elmləri doktoru, professor Cəfər Cəfərov
institutun 5 illik fəaliyyəti dövründə
dünyanın təhsil sisteminə inteqrasiyası, beynəlxalq
əməkdaşlıq üzrə bağlanmış ikitərəfli
müqavilələrin konkret nəticələri ilə
bağlı qonağı məlumatlandırıb və rəhbərlik
etdiyi ali təhsil ocağının vahid tərkibdə elm-təhsil-tədqiqat
formulasının gerçəkləşdirilməsi istiqamətində
götürdüyü kursdan söz açıb. Rektor
qonağı xüsusilə Tədqiqat və İnkişaf Mərkəzinin
səmərəli fəaliyyətini şərtləndirən
detallar haqda məlumatlandırıb.
ATİ-nin prorektoru Eldar Aslanov Kley
Hamiltonun aqrar məsələlər üzrə mütəxəssis
olmasını nəzərə alaraq, qida təhlükəsizliyini
ehtiva edən layihədən gözləntilərə
aydınlıq gətirib. Ölkəmizdə qida mühəndisliyi
ixtisası üzrə kadr hazırlığının əsasən
Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetində və Azərbaycan
Texnologiya Universitetində, 2010/2011-ci tədris ilindən isə
ATİ-də həyata keçirildiyini deyən prorektor bildirib
ki, ixtisaslı kadr hazırlığı üzrə təhsilin
keyfiyyət göstəriciləri günün tələbləri
səviyyəsində təmin edilməlidir.
Görüşdə əsas
müzakirə predmeti olan “Qida təhlükəsizliyində irəliləyiş
yolu ilə turizmin inkişafının dəstəklənməsi”
layihəsi barədə geniş müzakirələr
aparılıb. Sonda qonaq səmimi
qarşılandığı və faydalı fikir mübadiləsinə
görə ATİ rəhbərliyinə təşəkkürünü
bildirib.
Fəxriyyə
Mədəniyyət.-
2011.- 24 iyun.- S. 5.