Milli mətbəximizin nümunələri Tokioda tələbə festivalında təqdim
edilib
Tokionun Seyguqakuen-maye qəsəbəsində
keçirilmiş tələbə festivalında Yaponiyada təhsil
alan azərbaycanlı tələbələr tərəfindən
Azərbaycan mətbəxinin nümunələri təqdim
edilib. Artıq ənənə halını almış
festival 21-ci dəfədir keçirilir. Builki festivalda Yaponiyada
təhsil alan 20 ölkənin tələbə komandaları
milli mətbəxlərinin nümunələrini təqdim
ediblər. Festivalın məqsədi dünya
xalqlarının mətbəxi haqqında həm yerli əhalidə,
həm əcnəbi tələbələrdə təsəvvür
yaratmaqdır.
Festivala qatılmış qonaqlar,
qəsəbə sakinləri tələbələrin
hazırladığı milli mətbəx nümunələrinin
dadına baxıblar. Tokionun Vaseda Universitetinin magistri Emil Cəfərzadə
bildirib ki, onlar qonaqlara badımcan dolması, tərəvəz
salatı və toyuq ləvəngisi təqdim ediblər. Yeməkləri
Tokionun Aoyama Qakuin Universitetinin magistri Kəmalə Novruzəliyeva
hazırlayıb.
Həm qonaqlar, həm də festival
iştirakçıları, o cümlədən Türkiyə,
Özbəkistan, İran, Çin, Rusiya, Pakistan və digər
komandaların üzvləri Azərbaycan mətbəxinin
nümunələrini böyük maraqla
qarşılayıblar. Festival iştirakçıları
yapon mədəniyyətinin nümunələri - çay dəstgahı,
kalliqrafiya, oriqami ilə tanış olub, qədim musiqi aləti
kotoda bacarıqlarını yoxlayıblar.
Fəxriyyə
Abdullayeva
Mədəniyyət.-
2011.- 16 noyabr.- S. 9.