Kulinarlarımız beynəlxalq müsabiqələrdən
medalla qayıdıblar
Azərbaycan Milli Kulinariya
Assosiasiyasının (AMKA) heyəti
avqustun 31-dən sentyabrın
7-dək Rusiya və Rumıniyada keçirilən
beynəlxalq kulinariya müsabiqələrində iştirak
edib.
AMKA-nın prezidenti Tahir Əmiraslanov müsabiqənin
yekunları barədə
məlumat verərək
bildirib ki, Rusiyanın Yekaterinburq şəhərində müxtəlif
ölkələrdən ümumilikdə
200 kulinarın iştirak
etdiyi müsabiqədə
mətbəx ustalarımız
4 fərdi yarışmada
iştirak ediblər. Aşpazlar Anar Qasımov, Əliəşrəf
Alışov, Rəşad
Ağayev və qənnadıçı Aysel
Hüseynova 1 qızıl,
2 bürünc medal və
1 diplom qazanıblar.
Rumıniyanın Kluj Napoka şəhərində 14 ölkənin
iştirakı ilə
keçirilmiş çempionatda
isə kulinarlarımız
7 nominasiyada məharətlərini
göstəriblər. Laçın Əkbərov, Sərxan
Hacılı və Behnam Əkbərzadə 2
qızıl, 3 gümüş,
2 bürünc medal əldə
ediblər.
Yarışmalarda
Azərbaycanın “Azərsun
Holdinq” şirkətinin
istehsal etdiyi “Super
Sun”, “Zeytun” yağlarından,
“Royal” qarğıdalı yağından
və “Bizim mətbəx” mayonezindən
istifadə olunub.
Beynəlxalq müsabiqədə T.Əmiraslanov münsiflər
heyəti tərkibində
iştirak edib.
O, Ural Dövlət Universitetində
tələbələrlə görüşüb, onların
qarşısında “Azərbaycan
milli mətbəxi” mövzusunda 4 saatlıq mühazirə oxuyub.
Mədəniyyət.- 2013.- 18 sentyabr.- S. 9.