“Azərbaycan:
minillik ənənəli
mətbəx”
Fransanın “Maison” portalında
məqalə
Fransanın “Maison.com” internet portalında Azərbaycan mətbəxinin
zənginliyindən bəhs
edən “Azərbaycan:
minillik ənənəli
mətbəx” sərlövhəli
məqalə yerləşdirilib.
Məqalədə azərbaycanlı ekspert
Leyla Rəhmanovanın
tərtib etdiyi və fransız dilində çap olunan “Azərbaycan mətbəxi” kitabında
zənginliyi və müxtəlifliyi ilə diqqəti cəlb edən mətbəximiz barədə fransız oxuculara ətraflı məlumat verildiyi qeyd olunur. Yazıda müxtəlif
çeşidli yeməklərimizin
hazırlanması qaydaları
haqda da geniş məlumat verilir.
Məqalədə ətdən müxtəlif
yeməklərin hazırlandığı,
onların arasında dolmanın Azərbaycan mətbəxində xüsusi
yeri olduğu, xalqımıza məxsus dolmanın Orta Asiya, Qafqaz, Balkanlar, Şimali Afrika və digər bölgələrdə
geniş yayıldığı,
onun üzüm yarpağı, kələm
və badımcandan hazırlanan növünün
də olduğu bildirilir.
Məqalənin tam mətni ilə
aşağıdakı link vasitəsilə tanış
olmaq mümkündür:
www.maison.com/cuisine/nouveau/azerbaidjan-cuisine-tradition-millenaire-7923
Fəxriyyə
Abdullayeva
Mədəniyyət.- 2014.- 20 iyun.-
S. 9.