Kulinarlarımızın
növbəti uğuru
Aprelin 28-də Milli Kulinariya Assosiasiyasının prezidenti Tahir Əmiraslanovun rəhbərliyi ilə qurumun Bosniya-Herseqovinanın Sarayevo şəhərində və Çernoqoriyanın Budva şəhərində keçirilən beynəlxalq kulinariya çempionatında iştirakının nəticələrinə dair mətbuat konfransı keçirilib.
T.Əmiraslanov komandamızın bu yarışlarda 2 qızıl, 1 gümüş 3 bürünc medal, 6 fəxri diplom qazandığını bildirib. Vurğulanıb ki, komandamızın bu qələbəsində “Azərsun Holdinq”in istehsalı olan “Super sun” və “Zeytun” yağlarının müsbət rolu olub.
Komandamız 8 ölkənin iştirak etdiyi Budva şəhərində keçirilən beynəlxalq kulinariya çempionatında da uğurlu çıxış edib. Azərbaycan bu yarışmada münsiflər heyətində təmsil olunub.
Tahir Əmiraslanov onu da bildirib ki, gələn
ilin mart-aprel aylarında Ümumdünya Kulinariya Təşkilatları
Birliyinin (ÜKTB) Avropa qitə konfransının Bakıda
keçirilməsi planlaşdırılır. Onun sözlərinə
görə, aprelin 15-dən 18-dək ÜKTB-nin Avropa qitə
konfransında Azərbaycan mətbəxinin təqdimatı
olub. 40 ölkənin nümayəndələrinin iştirak
etdiyi təqdimatda böyük səs üstünlüyü
ilə 2016-cı il qitə konfransının Bakıda
keçirilməsi qərara alınıb.
Mədəniyyət.- 2015.- 1 may.-
S. 4.