Mətbəx mədəniyyətimiz
kitablarda
Xalqımızın zəngin mətbəx mədəniyyətinin qorunması, dünyaya tanıdılması və təbliği sahəsində Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzi mütəşəkkil iş aparmaqdadır. Mərkəzin müxtəlif ölkələrdə kulinariya yarışlarına qatılan əməkdaşları mətbəx nümunələrimizin hazırlanması ilə yanaşı, onların tarixi haqqında məlumatları da insanların diqqətinə çatdırırlar.
Milli Kulinariya Mərkəzi IV Bakı Beynəlxalq Kitab Sərgi-Yarmarkasında da ayrıca stendlə iştirak edir. Burada mərkəzin direktoru, Azərbaycan Kulinariya Assosiasiyasının rəhbəri Tahir Əmiraslanovun kitabları və digər nəşrlər nümayiş olunacaq.
Mərkəzin direktor müavini Ceyran Əsgərova:
“Məqsədimiz xarici qonaqlara
mətbəximizlə bağlı kitabları əyani şəkildə
nümayiş etdirməkdir. Bu sahədə təbliğat işlərini daha da gücləndirmək
niyyətindəyik. Ona görə də sərgi-yarmarkada
bəzi nəşriyyatlarla görüşüb,
bu kitabları türk,
fransız, alman, çin
və başqa dillərə tərcümə
olunaraq yenidən nəşrini müzakirə
edəcəyik”.
Mədəniyyət.- 2015.- 16
sentyabr.- S. 9.