Kulinarlarımızın beynəlxalq çempionatda növbəti uğuru

 

 

Azərbaycan kulinarları Ukraynanın Çernovtsı şəhərində keçirilən “BEST Cook FEST Junior-2016” beynəlxalq kulinariya çempionatında uğurla iştirak ediblər.

 

İyunun 17-də bununla bağlı keçirilən mətbuat konfransında çempionata qatılmış komandanın üzvləri və Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzinin direktor müavini Ceyran Əsgərova iştirak edirdi.

Ceyran Əsgərova “BEST Cook FEST Junior-2016” kulinariya çempionatı haqqında geniş məlumat verdi. Bildirdi ki, bu yarışmaya 6 ölkə - Ukrayna, Azərbaycan, Türkiyə, Polşa, İsrail Serbiya kulinarları qatılıb. Çempionatda ölkəmizi Milli Kulinariya Assosiasiyasının üzvləri Nicat Babayev, Elməddin Mürsəliyev Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzinin texnoloqu, komandanın kapitanı Azadə Musabəyli təmsil edib. Komandamızdan Nicat Babayev quzu ətindən hazırladığı nümunələrləəsas yemək “modern mətbəxsinfindən gümüş bürünc, “ilin gənc aşpazısinfindən bürünc medal, Elməddin Mürsəliyevəsas yeməküzrə gümüş, “ilin gənc aşpazı”nda bürünc, Azadə Musabəyli isə toyuq ətindənəsas yeməküzrə bürünc medal qazanıb. Qara qutukomanda sinfində komandamız 1-ci yeri tutub qızıl medal qazanıb. Ümumilikdə 8 sinfin 7-də təmsilçilərimiz uğurla çıxış ediblər.

Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzinin direktor müavini onu da qeyd etdi ki, tək komanda yarışlarında quzu əti, balıq desert yeməklərində komandamız yüksək nəticə göstərib. Beləliklə, tərkibi ancaq gənclərdən ibarət olan komandamız 7 fərdi 1 komanda yarışında 2 gümüş, 4 bürünc 1 qızıl medal qazanıb.

 

Fariz Hüseynov

Mədəniyyət.- 2016.- 22 iyun.- S.10.