“Əsl
halvanı Azərbaycanda dadmaq mümkündür”
“Euronews”
kanalında Şəki halvası barədə süjet
yayımlanıb
“Euronews” telekanalının “Postcards” proqramı Şəki halvası barədə süjet yayımlayıb. Süjetdə Şəki halvasının hazırlanmasından, özünəməxsus dadından söhbət açılır.
Verilişin aparıcısı Avrora Velez bildirir ki, əsl halvanı yalnız Azərbaycanda dadmaq mümkündür və hər regionun öz resepti var. Ən dadlı halva Şəkidə hazırlanır. Ağzının dadını bilən adam Şəki halvasına biganə qalmaz.
Aparıcının sözlərinə görə, Şəkidə halvanın resepti açıqlanmır. Bu resepti əsrlərdir nəsillikcə halva hazırlayanlar bilir.
Süjetdə halvaçı Toğrul Vəliəhmədli bu
şirniyyatın bəzi sirlərini bölüşür.
A.Velezin fikrincə, halvanın
hazırlanma sirrini öyrənmək və
onu hazırlamaq üçün
cəhd göstərmək əbəsdir. Sadəcə Şəkiyə
gəlib halvanın dadına baxmaq
lazımdır.
Mədəniyyət.- 2017.-28 iyul.- S.9.