Kulinarlarımızın beynəlxalq çempionatlarda növbəti uğuru
Tahir Əmiraslanov Dünya İslam Kulinariya Birliyinin vitse-prezidenti seçilib
İyunun 2-də
“Xanədan” restoranında
Azərbaycan kulinarlarının
Türkiyə və Qırğızıstanda keçirilən
beynəlxalq kulinariya çempionatlarında, eləcə
də İranda təşkil olunan “İpək Yolu” festivalında iştirakı
ilə bağlı mətbuat konfransı keçirildi.
Milli Kulinariya Mərkəzinin rəhbəri Tahir Əmiraslanov çıxış
edərək məlumat
verdi ki,
aprelin 30-dan mayın
5-dək Qırğızıstanın paytaxtı Bişkekdə keçirilən çempionatda
kulinarlarımız 1 komanda
və 4 fərdi yarışda iştirak ediblər. Komanda yarışında 1 gümüş, fərdi yarışlarda isə 2 gümüş, 2 bürünc
medal qazanılıb. Yalnız türk
ölkələrinin iştirak
etdiyi çempionatda Qırğızıstan nümayəndələri
bu ölkədə Azərbaycan milli mətbəxinin təamlarını
təqdim edən restoranın açılmasını
istəyiblər.
Mayın 6-dan 8-dək kulinarlarımız
Türkiyənin İzmir
şəhərində keçirilən
çempionata qatılıb.
Bu kulinariya çempionatında
Azərbaycanla yanaşı,
Türkiyə, Serbiya,
Fələstin, Rumıniya,
Ukrayna, Almaniya və başqa ölkələr iştirak
edib. Kulinarlarımız 3 fərdi siniflərdə
3 qızıl, 1 komanda
yarışında isə
gümüş medal və
yarışların kubokunu
qazanıblar.
Azərbaycanın mətbəx ustaları
mayın 8-dən 12-dək İranın
Zəncan şəhərində
“İpək Yolu” festivalında da uğurla iştirak ediblər. Kulinarlarımız tərəfindən pomidor, badımcan, bibər dolması, çoban salatı, doğramac, qazan kababı, buğlama və tərxun şərbəti hazırlanıb.
Təmsilçilərimizə diplom və
hədiyyələr təqdim
olunub.
Tahir Əmiraslanov vurğuladı
ki, mayın 13-də Türkiyənin İstanbul
şəhərində Dünya
İslam Kulinariya Birliyinin təsis konfransı keçirilib.
Konfransda
Azərbaycanla yanaşı
17 ölkə iştirak
edib. Dünya İslam Kulinariya
Birliyinin 4 rəsmi dili - türk, ərəb, ingilis və rus dilləri
qəbul olunub. Birliyin prezidenti Türkiyədən
Gökhan Tufan, vitse-prezidenti isə Tahir Əmiraslanov seçilib.
Fariz Hüseynov
Mədəniyyət.- 2017.- 7 iyun.-S.8.