“Hər yeməyin
öz tarixçəsi”
UNESCO-nun layihəsi
çərçivəsində treninq keçirilib
UNESCO-nun “Qlobal məqsədlər”ə aid qida məhsulları sahəsində “Dünyanın ən böyük dərsi” çərçivəsində Təhsil İşçilərinin Peşəkar İnkişafı İnstitutunda “Hər yeməyin öz tarixçəsi” mövzusunda təlim keçirilib.
İnstitutun şöbə müdiri Elçin Sərdarov bildirib ki, treninq təbiət elmləri, coğrafiya və digər fənn müəllimləri üçün nəzərdə tutulub. İştirakçılara “Sağlamlıq və rifah”, “Keyfiyyətli təhsil”, “Səmərəli istehsal və istehlak” və digər mövzularda məlumat verilib, “Ərzaq və qlobal məqsədlər”lə bağlı qruplarda təcrübi işlər aparılıb. Müəllimlər təlimdən sonra müvafiq mövzu ilə bağlı dərslər keçəcəklər.
Qeyd edək ki, BMT dünyamızın
simasının dəyişdirilməsi, iqtisadi gerilikdən əziyyət
çəkən dövlətlərin iqtisadi cəhətdən
inkişaf etdirilməsi, yoxsulluqdan əziyyət çəkənlərin
bundan xilas olması, xəstəliklərin tüğyan etdiyi
ölkələrdə xəstəliklərin
kökünün kəsilməsi və bütövlükdə
dünyada iqtisadi inkişafın, ədalətin təmin edilməsi
məqsədlərini 2030-cu ilədək hədəfə
götürən 17 məqsəd və 169 hədəf müəyyənləşdirib.
Azərbaycan da daxil olmaqla 2015-ci il sentyabrın 25-də BMT-nin
193 üzv dövləti “2030-cu ilədək Dayanıqlı
İnkişaf Gündəliyi”ni qəbul edib.
Mədəniyyət.- 2018.- 27 iyul.-
S. 4.