Təbiətin neməti mədəni irslə bir arada
Xəbər verdiyimiz kimi,
30-31 avqust tarixində
Şamaxı rayonunun Meysəri kəndi ərazisində Heydər Əliyev Fondunun dəstəyi, Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi,
Şamaxı Rayon İcra
Hakimiyyəti, “Regional İnkişaf”
İctimai Birliyi, Dövlət Turizm Agentliyi və Azərbaycan Milli Xalça Muzeyinin birgə təşkilatçılığı
ilə ilk dəfə
Üzüm və Şərab Festivalı keçirilib.
“Şirvan şərabları”
MMC-nin üzümçülük
və şərabçılıq
kompleksi ərazisində
təşkil olunan festivalın açılış
mərasimində rayon İcra
Hakimiyyətinin başçısı
Tahir Məmmədov, Kənd Təsərrüfatı
naziri İnam Kərimov və digər çıxış
edənlər layihənin
əhəmiyyətindən söz açıblar.
Açılış mərasimindən sonra təşkil olunan konsertdə tanınmış
müğənnilərin, rəqs
qruplarının çıxışları
tamaşaçılar tərəfindən
alqışlarla qarşılanıb. “Natiq” ritm qrupu,
“Mirvari” rəqs qrupu, xalq artistləri
Aygün Kazımova və Samir Cəfərovun
ifalarında festival üçün
hazırlanmış repertuar
təqdim olunub.
Sonra şərab
sərgisi açılıb. Şərab istehsalçıları
öz müəssisələri
barədə təqdimatlarla
çıxış edib,
məhsullarının dequstasiyasını
keçiriblər. Şərab istehsalçılarının
paradı təşkil
olunub. Ərazidə Azərbaycanın kənd təsərrüfatı
məhsullarının yarmarkası
da təşkil edilib.
Festival məkanında Azərbaycanın ayrı-ayrı
bölgələrinə məxsus
xalq sənəti növlərinə – misgərlik,
xalçaçılıq, şəbəkə, dulusçuluq
kimi müxtəlif sahələrə aid yaradıcılıq
nümunələri, onların
hazırlanması prosesi,
milli mətbəx mədəniyyəti və
musiqiləri də təqdim edilib. Festivala
ev sahibliyi
edən Şamaxı xüsusi guşə ilə təmsil olunub.
Avqustun 31-də keçirilən
yoqa, açıq havada Şərq döyüşləri üzrə
məşq hər kəsdə xoş təəssürat yaradıb.
Həmin
gün Heydər Əliyev Fondunun vitse-prezidenti Leyla Əliyeva festival çərçivəsində
təşkil olunan sərgi və pavilyonlarla tanış
olub. Leyla Əliyeva yerli
üzüm və şərab istehsalçıları
ilə görüşüb,
iştirakçılarla xatirə
şəkilləri çəkdirib.
Qeyd edək ki,
layihənin məqsədi yerli üzüm və şərab
istehsalının təşviqi, şərab məhsullarının
ixrac potensialının
artırılması, Azərbaycanda şərab istehsalı tarixinin geniş ictimaiyyətə
çatdırılmasıdır.
Mədəniyyət.- 2019.- 4
sentyabr.- S.8.