Milli dadlarbir portalda

 

 

Qastronomiya turizminin inkişafı üçün konsepsiya hazırlanır

 

Azərbaycan Turizm Bürosu tərəfindən ölkəmizdə qastronomiya turizminin inkişafı üçünMilli dadlarkonsepsiyasının hazırlanması işinə start verilib.

 

Dövlət Turizm Agentliyinin dəstəyi ilə reallaşacaq layihənin əsas məqsədi qastronomiya turizminin inkişafına nail olmaq, milli mətbəx nümunələrini, onların hazırlanma təqdim edilmə ənənələrini yerli əcnəbi turistlər arasında populyarlaşdırmaqdır.

 

Azərbaycan Turizm Bürosu unudulmuş ya unudulmaq təhlükəsi olan milli mətbəximizə məxsus nümunələrin vahid mənbədə toplanmasına dəstək olaraq “millidadlar.az” portalını təqdim edir.

 

Azərbaycan Turizm Bürosu bu sahədə məlumatlı olan hər kəsi portalda qeyd edilən qısa suallara cavab verməklə ölkəmizin milli mətbəx nümunələrinin, qastronomiya ənənələrimizin qorunub saxlanılması beynəlxalq aləmdə tanıdılması işinə dəstək olmağa çağırır.

 

Bir il davam etməsi nəzərdə tutulan layihənin yekunundaMilli dadlarkonsepsiyası ictimaiyyətə təqdim ediləcək.

 

Layihə çərçivəsində ölkəmizin zəngin kulinariya potensialının dərin etnoqrafik köklərə malik olması nəzərə alınaraq Bakı-Abşeron, Quba-Qusar, Şəki-Zaqatala, Cənub regionu, Naxçıvan Muxtar Respublikası, Gəncə-Qazax, Qarabağ, Dağlıq Şirvan, Kəlbəcər-Laçın Aran bölgələrindən olan milli mətbəxə məxsus müxtəlif nümunələr haqqında məlumatlar toplanılıb. Elmi materiallardan birbaşa yerli əhalidən əldə olunan informasiyalar əsasında Azərbaycan üzrə 900 ədəd nümunə pasportun işlənib hazırlanması nəzərdə tutulur.

 

Nümunə pasportda hər bir milli mətbəx nümunəsi barədə məlumatlarla yanaşı, onun mədəni, tarixi, müalicəvi əhəmiyyəti və turizm marketinqi istiqamətində uyğunluğunun qeyd edilməsi də nəzərdə tutulub.

 

Mədəniyyət.- 2021.- 29 yanvar.- S.8.