Azərbaycan Milli Kulinariya
komandamızın növbəti
uğuru
Azərbaycan Milli Kulinariya Assosiasiyasının üzvlərindən
ibarət komandamız
Almaniyanın Ştutqart
şəhərində İKA - Dünya Kulinariya Olimpiadasında iştirak edib. Dünyanın ən mötəbər
kulinariya müsabiqələrindən
olan bu tədbirə
ölkəmiz 8 nəfərlik
nümayəndə heyəti
ilə qatılıb.
Gərgin mübarizə şəraitində
keçirilmiş yarışda
kulinarlarımız 4-cü yerə layiq görülüblər. Daha sonra
Rusiya Federasiyasının
Çeçenistan Respublikasının
Qroznı şəhərində
təşkil edilmiş
kulinariya festivalına
qatılan aşpazlarımız
ən yaxşı nəticə göstərərək
ilk yeri tutublar. Bundan əlavə yerli kulinarlar üçün Tahir Əmiraslanov tərəfindən mühazirə
verilib.
Yarışlarda iştirak etmiş kulinarlar yeməklərin
“Super Sun” yağı ilə
bişirilməsi, “Sultan Basmati” düyülərindən və
“Bizim Süfrə” souslarından istifadə edilməsinin komandamızın
yüksək nəticə
göstərməsində mühüm
rol oynadığını
bildiriblər. Milli kulinariya komandamızın
beynəlxalq festivallarda
və yarışlarda
əldə etdiyi uğurlu nəticələrdə
də çox böyük rol oynayan bu markalar
hər zaman istehlakçılar tərəfindən
də böyük rəğbətlə qarşılanır.
Qeyd edək ki, Azərbaycan Milli Kulinariya Assosiasiyasının üzvlərindən
ibarət komandamızın
üzvləri iştirak
etdikləri tədbir və müsabiqələrdə
mütəmadi olaraq
“Super Sun” yağı, “Sultan Basmati” düyüləri, “Bizim Süfrə” souslarından
istifadə edirlər.
Mehparə ƏLİYEVA
Respublika.- 2020.- 8 mart.- S.8.