Ümumdünya Qida Gününə həsr olunan tədbir

 

Azərbaycan Dövlət Aqrar Universitetində (ADAU) BMT-nin Ərzaq Kənd Təsərrüfatı Təşkilatı (FAO) Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi (KTN) yanında Aqrar Kredit İnkişaf Agentliyi (AKİA) ilə birgə 16 oktyabr - Ümumdünya Qida Gününə həsr olunmuşQlobal ərzaq təhlükəsizliyində aqrar təhsilin təlimin rolunun gücləndirilməsimövzunda tədbir keçirilib.

 

Tədbir torpaqlarımızın bütövlüyü uğrunda canından keçən şəhidlərin əziz xatirəsinin bir dəqiqəlik sükutla yad edilməsi ilə başlayıb.

 

AZƏRTAC-ın bölgə müxbiri xəbər verir ki, universitetin Tədris işləri üzrə prorektoru, dosent Anar Hətəmov çıxış edərək, Ümumdünya Qida Gününün təsis olunmasında əsas məqsədin dünyada aclıqdan qida çatışmazlığından əziyyət çəkən insanlara diqqətin ayrılması, ərzaq itkisi tullantısının azaldılmasına dair qlobal maarifləndirmənin aparılması hər kəs üçün sağlam qidalanmanın təmin edilməsinin vacibliyini vurğulamaq olduğunu bildirib.

 

Aqrar Kredit İnkişaf Agentliyinin (AKİA) Beynəlxalq təşkilatlar maliyyə qurumları ilə əməkdaşlıq sektorunun müdiri Teymur Nağıbəyli AKİA tərəfindən icra olunanAqrar Məşğulluğun Artırılması - AMAL” Qadınların iqtisadi gücünün artırılması - WEP” layihələri, FAO-nun Azərbaycan Ofisinin Əməliyyatlar üzrə mütəxəssisi Elməddin Namazov FAO-Azərbaycan tərəfdaşlıq proqramı çərçivəsındə icra olunan layihələr barədə, Aqrar Tədqiqatlar Mərkəzinin Tədqiqatlar Departamentinin rəhbəri Pərviz ƏliyevDayanıqlı ərzaq sistemləri”, Türkiyənin Ege Universitetinin professoru İsmail TürkanPost-genom dövründə bitki biologiyasının inkişafı”, ADAU-nun Bağçılıq kafedrasının dosenti Abbas İsmayılovBiomüxtəlifliyin qorunmasının qida təhlükəsizliyində rolumövzusunda çıxışlar ediblər.

 

Sonra tələbələrin sualları mütəxəssislər tərəfindən cavablandırılıb.

 

 

Z. Cəmşidoğlu

 

Respublika.- 2021.- 20 oktyabr.- S.12